Ons tweede thuis

De afgelopen maanden hebben we weer veel in het ziekenhuis in Terneuzen gelogeerd. Een paar maanden geleden waren ze de entree van het ziekenhuis aan het verbouwen. Ik maakte nog een grapje met de lieve vrouw die altijd bij de kinderafdeling aan de balie zit: “Nou zijn ze ons tweede huis aan het verbouwen en ik weet van niks…!”. Sindsdien noemen we het ziekenhuis ons tweede huis. En als je er zo vaak moet gaan logeren, begint het ook wel zo te voelen. 

Het begon allemaal weer terug na Lars zijn eerste verjaardag. Dat was een hele leuke dag, met veel visite, cadeaus, taart en gezelligheid. Lars is enorm verwend en heeft een heel leuke dag gehad. De volgende dag is hij nog gaan trakteren op de peutergroep, maar toen hij thuis kwam was hij al erg aan het hoesten. En tegen de avond had hij koorts. Dus toch maar even naar het ziekenhuis. Daar bleek het een vorm van het RS virus te zijn. Na goed overleg besloten we een nachtje te blijven ter observatie. Dat was maar goed ook: Lars werd steeds zieker: veel hoesten, heel onrustig, koorts en te weinig zuurstof. Om Lars wat te helpen, werd hij elke 6 uur verneveld en kreeg hij met een maskertje extra zuurstof als hij sliep. Uiteindelijk heeft hij 8 nachtjes in het ziekenhuis gelegen. Gelukkig waren we net voor de kerst weer thuis.

Een maand later, in de nacht van 25 op 26 januari werd Lars opnieuw ziek. Hij kreeg koorts en was erg onrustig. Eerst besloten we te wachten tot de ochtend, maar Lars was zo beroerd dat ik om 5 uur ’s ochtends al mijn spullen heb gepakt en om half 6 kwamen we de afdeling oplopen. Na controle bleek Lars een urineweginfectie te hebben. De eerste echte infectie sinds een jaar. Voor alle zekerheid zijn we meteen gestart met antibiotica via het infuus. En die sloeg aan, gelijk. Eigenlijk voelde hij zich een aantal uur na de eerste dosis al beter. Dat was wel nodig ook. En deze keer moest hij niet zo lang blijven, op zondag mocht hij alweer naar huis.

En ook vorige week kreeg Lars koorts. Waarschijnlijk was de infectie terug. Wellicht zaten er nog bacteriën aan zijn drain in een stomagaatje, wat zijn urinewegen opnieuw kon infecteren. Wat de oorzaak ook was… vorige week donderdag zaten we opnieuw in ons tweede huis…  Inmiddels hebben we een zekere routine: tas inpakken gaat steeds sneller, we weten feilloos de weg en we kennen alle verpleegsters (en de medewerkers van de catering…). Toen we aankwamen op donderdag lagen bijna alle kamers vol. Het was erg druk op de afdeling. Op vrijdag ben ik toch maar gewoon gaan werken (Lars zijn vaste oppas, tante Greet, bleef lekker bij hem zodat hij niet alleen was) en toen ik ’s middags terug kwam, was de hele afdeling leeg. Alle kinderen mochten naar huis, behalve Lars. De verpleging loste dat heel tactisch op door te zeggen: “Tsja, we kunnen onze lievelingspatiënt toch niet zo snel laten gaan…” Gelukkig mochten ook wij op zaterdag vertrekken naar huis. Want hoe lief alle verpleegsters en dokters ook zijn, we zijn liever thuis…

img_3411

11 december jarig – 2 jaar!

ziekenhuis-rs-2

RS virus, opgenomen van 12 december tot en met 20 december

ziekenhuis-infectie-1

Urineweginfectie 1, opgenomen van 26 januari tot en met 29 januari

ziekenhuis-infectie-2

Urineweginfectie 2 – Opgenomen van 9 februari tot en met 11 februari

©Annemiek Stallaart, februari 2017

 

Dit bericht werd geplaatst in blog en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Ons tweede thuis

 1. Ik kan me goed voorstellen, dat jullie jezelf ondertussen redelijk thuis voelen in het ziekenhuis. Wat een enorme hoeveelheid dagen hebben jullie daar alweer doorgebracht. En natuurlijk is er niets fijners dan thuis te zijn! Heerlijk met z’n 3-tjes!
  Beterschap nog! En een warme knuffel voor jullie beiden.

  Like

 2. Lisette zegt:

  Wat een bikkel is het toch. Hopelijk nu weer heel lang thuis.

  Like

 3. Sanne franken zegt:

  Klinkt allemaal heel bekend steeds ziekenhuis in en weer uit.
  Hoop dat t nu een lange, hele lange tijd niet meer hoeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s